Mi macskák imádjuk a dobozokat, ezzel talán nem mondok újdonságot. Sőt, ez nem csak a házi cicákra igaz, hanem a vadon élő társainkra is. Kutatások azt bizonyították, hogy a doboz által nyújtott elrejtőzési lehetőség csökkenti a cicák stressz szintjét, védve érezzük magukat benne. Hát, ha engem kérdezel, én is megmondtam volna, nem kell ehhez semmilyen kutatás, de ti emberek már csak azoknak hisztek…

Az viszont rejtély számotokra, hogy vajon miért akarunk legtöbbször olyan dobozba bebújni, ami sokallta kisebb, mint amibe egyébként beleférnénk?!

Erre csak egy tippet tudok adni neked, amin talán érdemes elgondolkodnod: nekünk a tükör nem azt jelenti, mint neked. Így, ha egy mód van rá, nem is nézegetjük magunkat benne. Nos, ha te sem nézegetnéd magad a tükörben, és nem használnál mérőszalagot sem, akkor vajon tudnád, hogy mekkora is vagy valójában? Mondjuk mekkora vagyok én egy bolhához képest? Vagy egy másik cicához képest? Vagy ugye egy épp aktuális dobozhoz képest?

Mivel ez nekem elsőre nem nyilvánvaló, hogy bele fogok-e férni, ezért előbb kipróbálom. Ezt a számodra érthetetlen igyekezetet illusztrálta igen viccesen a Simon’s Cat egyik képregénye, melyet itt nézhetsz meg, csak 2 perc.

Persze, akinek van cicája, az pontosan tudja, hogy ez a belebújás dolog távolról sem csak a dobozok irányába tanúsított viselkedés. Ugyanúgy megtalálhatod a cicád a táskádban, a cipődben, a fiókban, a takaró alatt,  a szennyes kosárban, egy kallódó zacskóban, a virágcserépben vagy igazából bárhol, ahol amúgy nem számítanál rá.

Most azonban 7 dobozos illusztrációt hoztam neked, nézegesd, és mosolyogj 🙂

Hozzászólás Facebook felhasználóként