Végre találtam egy jó infografikát arról, hogy mi mindenre is jó nektek embereknek, ha hallgatjátok a dorombolásunkat.

Az eddig is köztudott volt, hogy csak pozitív hatásai vannak, de végre egy szemléletes képen össze is van szedve, hogy pontosan mire. Bár szerintem még nem jöttetek rá mindenre, de sebaj, annak is eljön az ideje…

Nos, nézzük sorban:

 1. Csökkenti a stresszt.
  Ezt én is megfigyeltem a gazdámnál. Ha valami nyomja a lelkét, mindig megkeres engem, és addig ölelget, míg meg nem nyugszik. Én pedig természetesen ehhez örömmel asszisztálok, és tiszta erőből dorombolok. Igazán nem nehéz helyrebillenteni az egyensúlyát. Ha pedig gazdi boldog, akkor finom lesz a vacsi, mindenki jól jár 😉
 2. Csökkentheti a nehézlégzés tüneteit cicánál és gazdinál egyaránt.
  Nos, ilyenem még nem volt, így a részemről ezt nem tudom. Az tuti, hogy a gazdám légzése akkor áll helyre, ha lemászok róla. Hogy ennek mi köze a doromboláshoz, azt nem tudom…
 3. Csökkenti a vérnyomást a dorombolás.
  Ez ugye elég szorosan összefügg az első ponttal. Mivel a stressz csökken, így a vérnyomás is, sőt, ezzel a vércukor is. Cukorbetegeknek különösen ajánlott egy bújós, doromboló masina.
 4. A dorombolás elősegíti a csontok gyógyulását. 
  Lehet benne valami, de én még sosem doromboltam olyan sokáig, hogy begyógyuljon tőle egy csontsérülés 🙂 Minden esetre azt mondjátok ti emberek, hogy 25-50 Hz és a 100-200 Hz közötti rezgésértékek a legjobbak a csontjaitoknak, mi pedig 20-140 Hz között dorombolunk. Tehát elvileg igazatok van.
 5. 40%-kal kisebb a szívinfarktus kockázata cicatulajoknál
  Ez ugye ismét összefüggésben van az 1. és 3. ponttal. Ha a kísérleteitek ezt mutatták, akkor így van. Jó lenne, ha még kisebb lenne ez a kockázat.
 6. Fertőzések és duzzanatok gyógyításában segít
  Úgy tűnik, az egész testetek ezeken a frekvenciákon gyógyul a legjobban, így a következő ponton sem kell meglepődni.
 7. Izmok, inak és ínszalagok sérüléseinek gyógyulását elősegíti a dorombolás

Természetesen, ez mind csak akkor igaz, ha nem “csak úgy” van egy macskád, akit néha megetetsz. Akkor tud igazán hatni rád, ha hagyod magad. Ha odafigyelsz rá, és te is azon igyekszel, hogy szoros legyen a kapcsolat közöttetek.

Ha kizárod őt a lelkedből, akkor mit sem ér a testednek vagy a lelkednek bármi, amit adni tudna. Figyelj oda rá, és sokszorosan meghálálja!

A kép az ujvilagtudat.blogspot.hu oldalról származik.

Hozzászólás Facebook felhasználóként